Hør: Løkke, VanOpslagh og Pape og Rigsfællesskabet

De sydatlantiske mandater

 

 

Portræt af Mikael Hertig

mikael Hertig., Politisk Økonomisk Konsulent for Jobcentrets Ofre

Folketinget består af Sydatlantiske og Nordatlantiske mandater. Men der er nogle der mener, at de sydøstligt valgte folketingsmedlemmer fra den gamle kolonimagt har større ret til at lovgive om forhold i Danmark, herunder regeringens sammensætning, end de nordatlantiske.

Det er 2. november 2022, dagen efter valget. Lars Løkke er rasende. VanOpslagh er rasende. Pape har allerede været der. Kald dem LOPPE  De fatter ikke en skid af, at folketingsmedlemmer til med en stemme per snude.

De nordatlantiske mandater burde ikke have stemmeret i folketinget om sager, der efter LOPPE

Der er ingen regler om at personer, valgt i Struer kun må stemme om lokale forhold i den vestlige ende  af Limfjorden. Der er heller ingen regler om at medlemmer af folketinget, valgt i Thorshavn, ikke må stemme i lovgivningsanliggende om landbrug. Ligesom de herrer Løkke, VanoOpslagh og Pape har lov til at stemme om lovgivning, der alene vedrører fx. fængselsforhold i Grønland.

Hør fire minutters podcast Tryk på knappen

Prøv lige og hør her – tryk på pilen

  1 comment for “Hør: Løkke, VanOpslagh og Pape og Rigsfællesskabet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *