Pape og pelikanen

Pape og pelikanen

 

 

Pape vil afskaffe arveafgiften. Det minder mig om historien om ålen og pelikanen.

af Mikael Hertig

De rigtig rige føler, at deres kapital, deres penge er deres egne. Arv er adelens og nyadelens bedste privilegium, Det kan, som Storm P sagde, godt være, at “Arbejde Adler”. Han tilføjede: “Men adelen arbejder ikke.” Proletarerne arbejder, kapitalen lader pengene arbejde for sig.  Kapitalen vil så vidt muligt reproducere sig selv i lukkede kredsløb.  De lader pengene og proletarerne arbejde for sig.

Søren Pape

Søren Pape Poulsen (Sten Brogaard foto)

I den ideologiske kamp mellem dem, der vil holde ejendom og kapital ubrudt for sig selv, handler det om at holde sin kapital udenfor samfundets fællesskab. Penge og storkapital må godt cirkulere, men uden at samfundet skal blande sig. Sådan er en del af kapitalens egen logik. Intet under, at Søren Papes synspunkt er, at al arveafgift og -beskatning skal afskaffes.

Jeg kom til at tænke på historien om ålen og pelikanen. Jeg har ikke selv opfundet den, men hørt den og bringer den videre. Det tager fire minutter. Kapitalen skal uforstyrret af samfundet cirkulere i samfundet, men hvor? I pelikanen?

Pelikan

Pelikan

 

 

Portræt af Mikael Hertig

mikael Hertig., Politisk Økonomisk Konsulent for Jobcentrets Ofre

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *